Tesbihkenti Blog Köşesine Hoşgeldiniz

  • Şubat 05, 2019

    Alman fiber, yerli fiber ve lifli fiber olarak üç farklı kategoride inceleyebileceğimiz fiber tesbihler, dayanıklı ve çabuk yıpranmayan bir malzemeden üretildiği için şık birer hediyelik olarak da düşünülebilir. Sevdiklerinize kalıcı bir hediye vermek istiyorsanız tercih edebileceğiniz fiber tesbih modelleri, kişiyle özdeşleşen bir yapıya sahiptir. Bunun nedeni de tesbihin kullandıkça renginin değişmesidir.

    Tesbih, Fiber Tesbih
  • Ocak 16, 2019

    Havlit taşı beyaz rengi sahip ve üzerinde gri şeritleri bulunan bir doğal taştır. Fakat havlit taşları günümüzde mavi renge boyanarak rengi değiştirilmektedir. Bildiğiniz gibi doğal taşların etkisinin hissedilmesi için doğal halinde bulunması gerekir. Bu nedenle satın alırken dikkat etmelisiniz. Eski zamanlardan bugüne havlit taşının kalsiyumu arttırarak kemikleri ve dişleri olumlu etkilediğine inanılmıştır. Havlit taşının dış görünümü bir mermeri andırır. Üstelik kolay zarar gören bir doğal taştır. Kullanırken dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gerekir.

    Tesbih, Doğal taş tesbih
  • Aralık 11, 2018

    Oltu taşı, yer kabuğunda yumuşak, hava ile temas durumunda sertleşen, zengin kompakt bir linyit çeşididir. Erzurum ilimizin, Oltu ilçesine özgü yarı değerli taştır. Oltu taşının maden ocaklarından çıkarılması ve işlenmesi oldukça zordur. Yumuşak ve kırılgan yapısından dolayı özel aletler ile işlenmektedir. Çoğunlukla siyah renkte bulunan oltu taşı, kullanıldıkça parlamasıyla dikkat çekmektedir.

    oltu taşı
  • Kasım 15, 2018

    Kaplan gözü taşı Kuvars taşının bir alt türüdür. Kalsedon grubuna da dahil olmakta olan son derece değerli bir taştır. İsmini ise kaplan gözünü andıran renklerinden alır. Kaplan gözü taşı içerisindeki demir oksit ile kendisinde bal rengi ya da altın rengi çizgisel tonlamalar oluşturur. Üstelik ışıklı ve ipeksi muhteşem bir görünümü vardır. Günümüzde takı ve süs eşyalarının yapımında kullanılır. Özellikle tesbih yapımında fazlasıyla öne çıkan bir taştır.

    kaplan gözü tesbih, kaplangözü tesbih, hayvansal tesbihler
  • Kasım 13, 2018

    Mayıs Ayının Burcu Olan Boğa, Özel Taşı İle Ne Gibi Ruhsal Etkiler Oluşturur?

    Boğa burcu diğer burçlar içerisindeki en inatçı burçtur. Kendi doğruları için savaşan boğa burcu inatçılığını bu yol üzerinden kazanmıştır. Boğa burcu seçimlerinde yanlışı tercih etse dahi o an olayı doğru algıladığı için sonuna kadar savaşır. Bu şekilde etkin ve doğru seçimler yapmayı öğrenir. Hedef belirlemeye bayılır. Bu hedefleri sağlam adımlar gerçekleştirir.

    boğa burcu tesbih, burç tesbihleri
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR