Tesbihkenti Blog Köşesine Hoşgeldiniz

  • Nisan 17, 2019

    Kehribar içerisine koyulan fosillerin, binlerce yıl öncesi döneme ait canlıları inceleme imkanı sunması bu ürünleri çok daha değerli hale getirmiştir. Özel fosilli aksesuarlar, günümüzde kadın ve erkek herkesin kullanabileceği estetiğe sahip, oldukça yenilikçi ürünlerdir.

    fosilli aksesuarlar, fosilli ürünler
  • Nisan 09, 2019

    Özel işçilikle üretilen kehribar tesbihler, malzeme kalitesinden dolayı senelerce kullanabileceğiniz ve kendinizi özel hissettirecek aksesuarlar arasındadır. Hem kendiniz için hem de sevdikleriniz için satın alabileceğiniz kehribar tesbih modelleri, doğal reçinelenmiş ağaçlardan üretilmektedir. Farklı kültürlerde de kullanılan kehribar tesbihler, şifa dağıtan bir aksesuar olarak çok sık tercih edilmektedir.

    kehribar tesbih, tesbih kombinleri
  • Mart 13, 2019

    Erkeklerin en çok tercih ettiği tesbih modelleri arasında yer alan ağaç tesbihler, farklı şekillerde üretilebiliyor. Sağlığa olan faydası nedeniyle göz önünde olan bu tesbihler kuka, gül ağacı, pelesenk ağacı, tarçın ağacı, palmiye ağacı ve tarçın ağacı gibi ağaç çeşitlerinden üretiliyor.

    kuka ağaç tesbih, ağaç tesbih
  • Şubat 21, 2019

    Arkeolojik kazılarda bile kalıntılarına rastlanan bileklikler, eski çağlardan beri hem kadınlar hem de erkekler için önemli aksesuarlardan biridir. Erkek bileklikleri zaman içerisinde farklı moda trendlerine göre şekillense de seneler geçse bile modasını kaybetmeyen bileklikler bulmak da mümkündür.

    doğal taş bileklik, erkek bileklik
  • Şubat 11, 2019

    Günlük hayatta en çok kullanılan aksesuarlardan biri de bilekliklerdir. Unisex bir aksesuar olan bileklik, erkeklerin de kadınların da beğenisini kazanan ve kişiye bambaşka bir hava katan ürünlerdir. Altın ve gümüş bileklikler dışında deri bileklik modelleri, taşlı bileklikler, deri ve örme bileklik modelleri gibi sayabileceğimiz çeşitleri vardır.

    bileklik, erkek bileklik, kadın bileklik
  • Şubat 06, 2019

    Ana vatanı Çin olan kral ağacı, paulownia ismiyle de bilinen ve kullanım alanı çok yaygın olan bir bitkidir. Kral ağacı tesbih modelleri de, bu özel ağaçtan üretildiği için oldukça değerli ve anlamlı tesbih modelleri arasındadır.


    Özellikle tesbih koleksiyoncularının favorileri arasında yer alan kral ağacı modeli, altın ağacı olarak da adlandırılmaktadır. Bu özel ağaçtan üretilen tesbihlerin dayanıklılığı ve parlaklığı büyülediği için tesbih severlerin koleksiyonlarında bulundurmak istediği bir modeldir.

    kral ağacı tesbih, ağaç tesbih
  • Şubat 05, 2019

    Alman fiber, yerli fiber ve lifli fiber olarak üç farklı kategoride inceleyebileceğimiz fiber tesbihler, dayanıklı ve çabuk yıpranmayan bir malzemeden üretildiği için şık birer hediyelik olarak da düşünülebilir. Sevdiklerinize kalıcı bir hediye vermek istiyorsanız tercih edebileceğiniz fiber tesbih modelleri, kişiyle özdeşleşen bir yapıya sahiptir. Bunun nedeni de tesbihin kullandıkça renginin değişmesidir.

    Tesbih, Fiber Tesbih
  • Ocak 16, 2019

    Havlit taşı beyaz rengi sahip ve üzerinde gri şeritleri bulunan bir doğal taştır. Fakat havlit taşları günümüzde mavi renge boyanarak rengi değiştirilmektedir. Bildiğiniz gibi doğal taşların etkisinin hissedilmesi için doğal halinde bulunması gerekir. Bu nedenle satın alırken dikkat etmelisiniz. Eski zamanlardan bugüne havlit taşının kalsiyumu arttırarak kemikleri ve dişleri olumlu etkilediğine inanılmıştır. Havlit taşının dış görünümü bir mermeri andırır. Üstelik kolay zarar gören bir doğal taştır. Kullanırken dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gerekir.

    Tesbih, Doğal taş tesbih
  • Aralık 11, 2018

    Oltu taşı, yer kabuğunda yumuşak, hava ile temas durumunda sertleşen, zengin kompakt bir linyit çeşididir. Erzurum ilimizin, Oltu ilçesine özgü yarı değerli taştır. Oltu taşının maden ocaklarından çıkarılması ve işlenmesi oldukça zordur. Yumuşak ve kırılgan yapısından dolayı özel aletler ile işlenmektedir. Çoğunlukla siyah renkte bulunan oltu taşı, kullanıldıkça parlamasıyla dikkat çekmektedir.

    oltu taşı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR