Sıkma Kehribar Nasıl Anlaşılır? Sıkma Kehribar Faydaları Nelerdir?

sikma-kehribar

Sıkma Kehribar Nasıl Anlaşılır? 

Kehribar, çam ağaçlarının yıllarca bitkiler ve böceklerle birlikte fosilleşip belirli renklerde ürettiği reçinelerden elde edilmektedir. Kehribarlar yüzyıllardır süs eşyası ve değerli taş olarak kullanılmaktadır. Bu değerli taşlar arasında sıkma kehribar; Bakelite Amber olarak da bilinen ve ilk başta sarı renkte bulunan zaman geçtikçe de daha koyu bir renk alan değerli taşlardır. Daha önceki yıllarda çekmece kulbu, şemsiye sapı, ayakkabı topuğu gibi birçok alanda kullanılan sıkma kehribarları, günümüzde daha çok tesbihlerde görmekteyiz.

Sıkma kehribarlar doğada nadir bulunan fosil reçinelerin tozundan elde edildiğinden dolayı birçok muadiliyle piyasada yer almaktadır. Bu sebeple orijinal sıkma kehribarı diğerlerinden ayıran birçok özellik mevcuttur. Bununla birlikte sıkma kehribarlar vücuda oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Sıkma kehribarların tüm faydalarını yazımızda bulabilirsiniz.


                                                                                                           sıkma-kehribar
İlginizi Çekebilir: Kehribar Tesbih Kombinleri

 

Sıkma Kehribar Tesbih Nasıl Anlaşılır?

Sıkma kehribarlar; göz alıcı birçok renkte işlenip üretilmekte olup, son yıllarda daha çok tesbih olarak tercih edilmektedir. Fakat piyasada çok fazla sıkma kehribar çeşidi bulunduğundan dolayı, orijinal sıkma kehribar dışında birçok sahte sıkma kehribar da satılmaktadır. Sıkma kehribarın orijinal olup olmadığı bir aseton yardımıyla kolayca anlaşılabilir. Ayrıca sıkma kehribar tesbihin iç kısımlarında küçük hava kabarcığı bulunmamalıdır. Bu ayrıntı da orijinal olup olmadığı hakkında net bilgi verebilir. Tesbih çekilirken kişinin elini acıtmamalıdır ve rahat bir şekilde keyifle çekilebilmelidir.
 

Sıkma Kehribar Faydaları Nelerdir?

Sıkma kehribarlar; işinin ehli ustalar tarafından üretilirse gerçekten ortaya güzel parçalar çıkacaktır. Birçok canlı renk ile işlenebilen bu değerli taşlar birçok faydasıyla da adından söz ettirmektedir. Sıkma kehribarların göz alıcı görünümlerinin yanında üzerinde bulunduran kişinin ruh ve vücut sağlığına oldukça fazla yararı bulunmaktadır. Öncelikle sıkma kehribar taşları kişiyi stres ve sinirden uzak tutmakta olup, kişiye ruh sağlığı ve dinginlik kazandırmaktadır. Bununla birlikte boğaza takılan sıkma kehribarların; tiroid, boğaz ağrıları ve guatr gibi boğaz hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca sıkma kehribar taşları astım bronşit gibi göğüs hastalıkları için de şifa kaynağıdır.

 

Sıkma Kehribar Özellikleri Nelerdir?
 

Sıkma kehribarlar genel olarak yapay reçine diye adlandırılan maddeden yapılmaktadır. Görünüm açısından normal kehribardan bir farkı yoktur fakat yapısı itibariyle farklı materyaller içermektedir. Sıkma kehribar kullanıldığı süre boyunca sürekli renk değiştirir. İlk kullanılmaya başlandığında daha çok açık renklerde olan sıkma kehribarlar zaman geçtikçe daha koyu renklere bürünmektedir. Üretiminde çok fazla ince işçilik bulunmadığından dolayı fiyatları diğer kehribarlara oranla daha uygun olmaktadır.

                                                                                                            sıkma-kehribar
İlginizi Çekebilir:  Kehribar Tesbih Çeşitleri ve Özellikleri
  

Sıkma Kehribar Tesbih Modelleri ve Fiyatları Nasıldır?
 

Sıkma kehribar yüzyıllardır kullanılan değerli taşlardır. Osmanlı’dan beridir daha çok tesbih olarak işlenilen sıkma kehribarlar, birbirinden değerli ve güzel renklerde, birçok çeşit ve modelde sunulmaktadır. Uzun süre dayanıklılığıyla adından söz ettiren sıkma kehribar tesbihler, her zevke uygun renkte ve şekilde modellerle erkeklerin vazgeçilmez takıları olmaktadır. Her ortama uyum sağlayacak birbirinden canlı ve şık görünümlü sıkma kehribar modelleriyle hem vücut dinginliği hem de göz alıcı bir görünüm elde edilebilir.
 

Sıkma kehribarlar, işlenmesi açısından diğer kehribarlara göre daha az zahmetli olduğundan, fiyatları da diğerlerine göre oldukça uygundur. Ayrıca sıkma kehribarlar, damla kehribarlar gibi direkt reçineden değil toz reçineden elde edilmektedir.
 

Tespih Kenti ekibi olarak bu yazımızda sıkma kehribar nasıl anlaşılır, sıkma kehribar faydaları nelerdir, sıkma kehribar özellikleri nelerdir ve sıkma kehribar tesbih modelleri ve fiyatları nasıldır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Daha detaylı bilgi alabilmek için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Etiketler: sıkma kehribar
Ocak 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR