Kehribar Tesbih Çeşitleri ve Özellikleri

Kehribar Tesbih Çeşitleri ve Özellikleri

Maden kaynaklı tesbih modellerinden biri olan kehribar tesbihler, oluşumu uzun yıllar alan kehribardan üretildiği için oldukça dayanıklı ve değerli ürünlerdir. Bir çam ağacı türünün fosilleşmiş reçinesi olan kehribarlar, faydası ve görüntüsü nedeniyle tesbih severlerin vazgeçilmezi olmuştur. Kehribar tesbih modelleri kesimine, rengine göre farklılık gösterebilir. Bunlar;

 

Kehribar Tesbih Çeşitleri

 

Damla kehribar tesbihler: Damla şeklindeki kesimiyle oldukça kibar bir görünüme sahip olan damla kehribar tesbihler, kehribar çeşitleri içerisinde en doğal görünümlü modellerden biridir.

Bilardo topu kehribar tesbih modelleri: Bilardo topundan imal edilen bu modeller yüksek çekim kalitesiyle tesbih severlere sıra dışı bir deneyim sunar.

Sıkma kehribar tesbihlerRenk değiştirme özelliğine sahip olan sıkma kehribar modeller en değerli aksesuarlardan biri olarak tercih edilir.

Ateş kehribar tesbihlerŞeffaf ve net görüntüsüyle diğer kehribar tesbih modellerinden ayrılan ateş kehribar tesbihler kullanan kişiyi de rahatlatıcı etkisiyle bilinir.

Zar tesbih modelleriZar kesim kehribar tesbihler de tesbih tutkunları arasında yaygın olarak satın alınan ürünler arasındadır.

Kehribar tesbih modelleri çok sayıda fayda sağlamasıyla bilinir. Kalp krizi riskini minimuma indiren kehribar, geçmiş yıllarda pek çok hastalık için ilaç yerine kullanılmıştır. Sakinleştirici ve ağrı kesici olarak da bilinen kehribar tesbihler sadece fiziksel fayda sağlamakla kalmaz. Tüm bunların yanı sıra psikolojik faydaları da olan tesbihlerin çeşitli sinir hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Ruhu güçlendiren ve cesaret verdiği inanılan kehribarın yurtdışında da kullanımı oldukça yaygındır.

Kehribar tesbih çeşitleri arasında 250’den fazla renk tonu bulunmaktadır. Bu nedenle her zevke uygun olarak bulabileceğiniz bu tesbih modelleri iyi bir hediye ve aksesuar olacaktır. Bu kadar değerli ve sağlık açısından da oldukça faydalı ürünler olması, kehribar tesbih modellerini gün geçtikçe popüler hale getirmiştir. 


Etiketler: kehribar tesbih modelleri
Temmuz 17, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR