Tesbih Kullanmanın Faydaları Saymakla Bitmiyor

Tesbih Kullanmanın Faydaları Saymakla Bitmiyor

Tesbih çekmek genellikle stres azalttığı gibi pek çok hastalığı da tedavi ettiği söylenilmektedir.

Özellikle orijinal tesbih taşlarının insan sağlığına iyi geldiği bilinen bir gerçektir. Bunların arasında en bilindik olan kehribar taşı tesbihler ise guatr, astım ve boğaz enfeksiyonları gibi pek çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda kehribar taşının tedavi amacı ile de kullanıldığı bilinmektedir. Günümüzde bilim insanlarının araştırmalarına göre bedenimizin gündelik hayatta yaşam ve çalışma güçlüklerinden dolayı çok fazla stres altında kaldığını ve bunun sonucunda ise sinir hücrelerinin yıprandığı belirlenmiştir. Beynimizin rahat ettirmek ve bedenimizdeki stresi azaltmak için tesbih çekmenin faydalı ve etkili olduğu söylenilmektedir.

Guatr hastalarına özellikle kehribarın iyi geldiği söylenilmektedir. Kehribar taşını ağrıyan bölgelerinize koyduğunuz zaman ağrıların en aza indirmektedir. Aynı zamanda kehribar taşı bronşit ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara da iyi gelmektedir. Kehribar tesbihi sol eliniz ile çektiğiniz zaman bedendeki elektriği yok etmektedir. Bu sayede depresyona da iyi gelmektedir. Vücuda iyi gelen tesbih türlerini sizler için bu blog konumuzda aşağıda maddeler halinde sıraladık.

Kuka Tesbih

Tesbihler arasında en çok tercih edilen tesbih türü Kuka’dır. Kuka tesbih, kuka ağacından yapılmaktadır. Bu tesbihin eldeki bakterileri yok ettiği bilinmektedir.

Kuka tesbihin faydaları kısaca şu şekildedir:

  • Eldeki bakterileri yok eder.
  • Osmanlı döneminde her türlü hastalığın tedavisinde kullanılmıştır.
  • Tesbih kullanıldıkça rengi koyulaşır.
  • Eldeki terlemeyi önler.
  • Bedendeki stresi azaltmaya yardımcı olur.

 

Bu ürünler ilginizi Çekebilir: Kuka Tesbihleri Tıkla İncele

Damla Kehribar Tesbih

Son zamanlarda en çok tercih edilen tesbihlerden bir tanesi de damla kehribar tesbihtir. Bu tesbih türü en çok ilaç sanayisinde kullanılan bir tesbihtir.

Damla kehribar tesbihin ateş dürücü bir özelliği vardır. Eski dönemlerde damla kehribarı başı ağrıyanlar ve guatr hastaları için tedavi amaçlı kullanırlardı. Özellikle damla kehribardan kolye yaparak ağrıların oluşması engellenirdi.

 

Bu ürünler ilginizi Çekebilir: Damla Kehribar Tesbihleri Tıkla İncele

Kaplan Gözü Tesbih

Kaplan gözü tesbih, kaplan gözünden oluşan bir tesbih çeşididir. Kaplan gözü tesbihin özellikle baş ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir.

Pelesenk Tesbih

Pelesenk tesbih, pelesenk ağacından yapılmaktadır. Osmanlı döneminde bu ağacı sadrazamlar kullanırdı. Bunun yanı sıra Mısırlılar ise bu ağaçtan ölen kişilerin sandukasını yaparlardı.Pelesenk tesbihi avuç içerisine alıp ovaladığınız zaman çok hoş bir koku yaymaktadır. Belli bir zaman sonra pelesenk tesbihi kendi kokusunu çeken kişinin bedenine de yaymaktadır.

Öd Ağacı Tesbihi

Öd ağacı tesbihi, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in sandukasını yaptığı ağaçtır. Peygamber efendimiz bu ağacın kokusunu çok severdi.Öd ağacı tesbihi tıpkı pelesenk ağacından yapılan tesbih gibi çekildikçe etrafına çok hoş bir koku yaymaktadır.

Kehribar Tesbih

Kehribarın en büyük özelliği milyonlarca yıl toprak altında kalan çam sakızının fosilleşmiş halidir. Çam sakızı çoban armağanı aslında kehribarın ta kendisidir.Günümüzde en çok tercih edilen tesbih çeşitlerinden bir tanesi olan kehribar, pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Aynı zamanda tedavi amaçlı da kullanılmaktadır. Kehribar, göze, kalbe ve beyne ferahlık vermektedir.

 

Tespih Kenti ekibi olarak bu yazımızda tesbih kullanmanın faydaları hakkında gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Daha detaylı bilgi alabilmek için ürünlerimize göz atabilir veya diğer blog yazılarımızı okuyabilirsiniz, bir sonraki blog yazımızda görüşmek dileğiyle.

Etiketler: tesbih, tesbihin faydaları, kuka tesbih, damla kehribar, kaplan gözü, kehribar tesbih
Mayıs 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR