Oltu Taşı Tesbih Modelleri

Oltu Taşı Tesbih Modelleri, Oltu taşı tesbih fiyatları

Erzurum’un Oltu ilçesine özgü olan Oltu taşı, karbon anlamında içeriği yüksek bir süs taşı olarak bilinmektedir. Kolay işlendiği için pek çok aksesuarda görebileceğiniz oltu taşı, kadın ve erkek herkesin ziynet eşyasına şıklık katacak bir üründür.

Zor şartlar altında çıkarıldığı için değeri yüksek olan bu taş  özellikle tesbih modellerinin vazgeçilmezidir. Oltu taşı tesbih modelleri siyah ve parlak görünümüyle ilgi çekmekte ve tesbih koleksiyoncularına cezbedici gelmektedir. Rezervi az olduğu için de değeri artan oltu taşı tesbihler kara kehribar olarak da bilinmektedir. Siyah ve koyu kahve tonlarına sahip olduğu bilinse de nadiren sarı ve grimsi renkte oltu taşı aksesuarları da görülebilir.

 

Oltu Taşı Tesbihinin Faydaları Nelerdir?

Oltu taşının bilinen çok sayıda faydası vardır. Kulak ağrılarına iyi gelir ve vücutta ağrıyan bölgeyle temas ettiği an ağrının acısını azalttığı bilinir. Sol elde kullanılması vücutta biriken elektriği azaltır. Bu nedenle oltu tesbihler genelde sol elde çekilir. Statik elektriği çeken oltu taşı, kişinin daha az stresli olmasını sağlar.

Bu özel taşın bilinen diğer faydalarından biri de buharı çekmesidir. Kendinden hafif olan cisimleri kendisine çeker ve tok bir sesi olan oltu taşı tesbih çekerken kullanana güzel bir hissiyat verir. Oldukça değerli olduğu için hediyeliklerde de tercih edilen oltu taşı tesbihler gümüş ya da altın ile işlendiğinde daha değerli hale gelecektir.

 

Yapımı uzun süren oltu taşı tesbihlerin yerel üretime sahip olması da bu modellerin değerini arttırmıştır. İhracatı yapılan ürünlerden biri olan oltu taşı tesbihler ülke ekonomisine de katkı sağlayan özel ürünlerdir. Sadece kendiniz için değil sevdikleriniz için de şık bir hediyelik olarak düşünebileceğiniz  oltu taşı tesbihleri yıllarca değerini yitirmeden kullanabilirsiniz. 

Etiketler: oltu taşı tesbih modelleri
Mayıs 13, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR