Kuka Tesbih Nedir? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Kuka Tesbih Nedir? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Kuka Nedir?

Kuka, doğamızda bulunan bir ağaç türüdür. Kuka ağacı tropikal bölgelerde yetişmektedir. Kuka ağacı oldukça nadir görülen ağaç türleri arasında yer almaktadır. Kuka ağacı yetiştiriciliği oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Kuka ağacı özellikle Hindistan ve Endonezya’da yetiştirilmektedir.

Kuka’nın genel yapısından bahsedecek olursak eğer sert bir yapıya sahiptir. Boyu ise oldukça uzundur. Yaprakları ve meyvesi en az yapısı kadar serttir. Günümüzde iklim şartları nedeniyle yetiştirilememektedir.

 

Kuka ağacının çeşitli amaçlar için kullanımı oldukça eskiye dayanmaktadır. Günümüzde ise kullanım alanı oldukça çeşitlenmiş ve artmıştır. Kuka ağacının sert yapısından dolayı kullanım alanı oldukça yaygındır. Kuka ağacı özellikle ilaç sektöründe sıkça kullanılmaktadır. Aynı zamanda takı ve süs eşyası olarak da kullanılmaktadır. Kuka’nın en önemli özelliği ise kullanıldıkça renk değiştirmesidir. Kuka, kullanıldıkça rengi koyulaşır. Bu nedenle koyu renkli kukalar daha değerlidir.

 

Bu ürünler ilginizi Çekebilir: Kuka Tesbih Modelleri İçi Tıkla

 

Kuka Ağacının Faydaları Nelerdir?

Kuka ağacının en önemli faydası mikropları öldürmesidir. Aynı zamanda dezenfekte etme gibi bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle ilaç sektöründe kuka ağacı sıkça tercih edilmektedir.

 

Kuka ağacının bu faydası nedeniyle takı ve süs eşyası alanında kullanılmaktadır. Özellikle tesbih yapımında son zamanlarda kuka ağacı kullanılmaktadır. Kuka ağacının rahatlatıcı ve dinlendirici bir özelliği vardır. Kuka ağacından yapılan teşbihler. Çekildikçe insanın stresini azalttığı söylenmektedir.

Kuka Tesbih Nedir?

Kuka tesbih, kuka ağacının meyvesinden yapılmaktadır. Kuka ağacının meyvesi de kendisi gibi sert bir yapıya sahiptir. Bu nedenle tesbih yapımında sıkça kullanılmaktadır.

Kuka ağacındaki meyveler toplanır ve içerisinde bulunan su kurutulur. Daha sonra bu meyveler işlenerek parlatılır. Parlatma işlemi bittikten sonra boncuklar haline getirilir. Bu boncuklardan ise tesbih yapılır. Kuka teşbihlerin sıkça tercih edilmesinin asıl nedenleri ise kısaca şu şekildedir;

  • Kuka ağacından yapılan teşbihler sert olması,
  • Antiseptik bir özelliğe sahip olması,
  • Özel ve ayrı bir bakım istememesi,
  • Kuka ağacından yapılan tesbihlerin kullanıldıkça renklerinin değişmesi ve renkleri değiştikçe değerinin artmasıdır. 

 

 

Tespih Kenti ekibi olarak bu yazımızda Kuka Nedir? Kuka tesbih nedir? Kuka tesbihin özellikleri nelerdir? Kuka tesbihin çeşitleri nelerdir? Kuka tesbihin faydaları nelerdir? Kuka tesbih neyden yapılır? Kuka tesbih nasıl yapılır? Orijinal kuka tesbih nasıl anlaşılır?  gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Daha detaylı bilgi alabilmek için ürünlerimize göz atabilir veya diğer blog yazılarımızı okuyabilirsiniz, bir sonraki blog yazımızda görüşmek dileğiyle.

Etiketler: kuka, kuka nedir, kuka tesbih, kuka özellikleri
Mayıs 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR