Kral Ağacı Tesbih Nedir?

Kral Ağacı Tesbih Nedir?

KRAL AĞACI NEDİR?


Kral Ağacı’nın Latincedeki adı “paulownia tomentosa” olarak bilinir. Paulownia adı Hollanda kraliçesinin eşi Rus Anna Pavlovna’yı onurlandırırken tomentosa “tüylerle kaplı” demektir. Ayrıca İngilizcede kraliyet terimlerini taşıyan kelimeler bulunduran “princess tree”, “empress tree” ya da “foxglove tree” olarak da bilinir. Ortalama ömrü 70 yıl olan Kral Ağacı, dünyanın en hızlı büyüyen ağaçlarından biri olarak kabul edilir.

 

KRAL AĞACI TESBİH NEDİR?


Anavatanı Çin olan, 70 yıllık ömrü içerisinde çok hızlı bir şekilde metrelerce uzayan, dayanıklılığı hoş kokusu ve rengiyle kalplere taht kuran Kral Ağacı’ndan üretilen tesbih modelleri en çok rehavet gören Ağaç Tesbihlerimizdendir. Kral Ağacı’nın boyu 10-20 metrelere ulaşabildiği için çok güçlü bir gövdesi vardır ve üretilen taşlar da bir o kadar dayanıklıdır. Sert ve güçlü yapısından dolayı işçiliği çok zor bir maddedir ve bu yüzden çok özel ve değerlidir. Azimli ve sert kişilikler için birebir özellikte taşlara sahiptir.


KRAL AĞACI TESBİHLERİN FAYDALARI NELERDİR?


Kral Ağacı, toprak verimini arttırma özelliğine sahip olduğu için zengin minerallere sahiptir. Ayrıca hava kirliliğini önleyen bileşenlere sahiptir. İçerdiği değerli mineraller ve bileşenlerinin keşfedilmesinden itibaren Kral Ağacı ve aynı familyanın benzer ağaçları eski çağlardan beri Çin ve diğer ülkelerde çeşitli ilaçlarda kullanılmıştır. Astım, öksürük, balgam gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Bel soğukluğu, hemoroid, dizanteri, bademcik iltihabı gibi hastalıklara da yüzyıllar boyunca tedavi için kullanılmıştır ve iyi geldiği görülmüştür.

 

KRAL AĞACI NERELERDE BULUNUR?


Kral Ağacı’nın anavatanı Çin olarak kabul edilir. Sert ve karasal iklimlerde ve kurak bölgelerde dışında bol ışık alan ve düzenli yağış haritasına sahip bölgelerde rahatlıkla yaşam gösterebilen bir ağaç türüdür. Bu yüzden ABD, Japonya ve Avusturalya gibi bölgelerde yetiştirme faaliyetleri gerçekleştirilir. Günümüzde Türkiyede de rastlayabileceğiniz bu ağaç türü Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişebilir.

 

KRAL AĞACININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?


Kral Ağacı’nın en bilinen özelliği ise çok kısa zamanda ciddi bir uzama göstermesidir. Bir sene içerisinde yaklaşık 7 metre uzayabilen Kral Ağacı yıllar içerisinde ortalama 10-25 metre arasında uzunluklara ulaşabilir. Kadifemsi geniş yaprakları ve morumsu hoş kokan, cazibeli çiçekleriyle ünlüdür. 5 ila 7 yıl içerisinde kesime uygun hale gelir. Oldukça güçlü ve dayanıklılığı yıllarca koruyabilen bir ağaçtır. Bu özelliklerinin yanı sıra hava kirliliğini önleyen, toprağın verimini arttıran altın değerinde bir ağaç türüdür.

 

KRAL AĞACI TESBİHLERİNİN BAKIMI

Kral Ağacı sert ve uzun yıllar dayanabilen bir ağaç türü olduğu için Kral Ağacı Tesbihlerinize uygun ve özenli bakım uygularsanız ömür boyu sağlıklı bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Kral Ağacı Tesbihlerinizi nemden ve çok güneşten uzak tutunuz. Sert darbelerden olabildiğince kaçınınız. Yumuşak bir bez ve sabun yardımıyla tesbihlerinizi temizlemeye özen gösteriniz. Doğal ve orijinal zeytinyağlarının Kral Ağacı Tesbihlerinize faydaları saymakla bitmez. Bu yüzden düzenli olarak yumuşak bir bezle Kral Ağacı Tesbihlerinize zeytinyağı uygularsanız rengini ve orjinalliğini yıllar boyunca koruyabilirsiniz.

KRAL AĞACININ KULLANIM ALANLARI NELERDİR?


Kral Ağacı’nın güçlü ve dayanıklı yapısından dolayı sanayi ve peysaj alanları gibi birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Uzun süre dayanması, faydaları, hoş kokusu ve güzel koyu kahverenginden dolayı sıkça tesbihlerde de kullanılan Kral Ağacı, tesbih severlerin günlük yaşamında ve koleksiyonlarında büyük bir yer kaplıyor.

Tesbih Kenti olarak bu blog içeriğimizde kral ağacı tesbih nedir? bakımı ve özelliklerinden bahsettik daha fazla ürün incelemesi ve blog içeriği için web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!


 

Etiketler: kral ağacı tesbih
Mayıs 03, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR