Havlit Taşı Nedir?

Havlit Taşı Nedir?

Havlit Taşı Nedir?

Havlit taşı beyaz rengi sahip ve üzerinde gri şeritleri bulunan bir doğal taştır. Fakat havlit taşları günümüzde mavi renge boyanarak rengi değiştirilmektedir. Bildiğiniz gibi doğal taşların etkisinin hissedilmesi için doğal halinde bulunması gerekir. Bu nedenle satın alırken dikkat etmelisiniz. Eski zamanlardan bugüne havlit taşının kalsiyumu arttırarak kemikleri ve dişleri olumlu etkilediğine inanılmıştır. Havlit taşının dış görünümü bir mermeri andırır. Üstelik kolay zarar gören bir doğal taştır. Kullanırken dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gerekir.

Havlit Taşı Özellikleri Nelerdir?

Havlit taşı sanatsal ruhu ifade eden bir taştır. İnsana içsel huzur ve dinlenme sağlar. Sinir ve stresi yok eder. Karşıt düşünce ve üstünlük duygusunu dizginler. Kalsiyum dengesi oluşturarak kemiklere ve dişlere çok olumlu etkiler yarattığı bilinir. Kişinin kendini keşfetmesini sağlar. Olumlu ve pozitif enerji veren bir doğal taştır. Depresyon yaşayan bireylere iyi gelir. Huzur taşıdır denilebilir. Havlit Taşı diğer doğal taşlara göre az sertlikte bir taştır. Günümüzde havlit taşı süs eşyaları yapımında, takı yapımında ve tesbih yapımında kullanılmaktadır. Özellikle tesbih yapımında çokça tercih edilen bir doğal taş çeşididir.


Havlit Taşlı Tesbihler Nelerdir?

Havlit taşlı tesbihler kullanırken dikkat etmeniz gereken tesbih modelleridir. Çünkü havlit taşı doğası gereği çok sert bir taş değildir. Ancak tabiki tesbih yapımında zarar görmemesi için koruyucu özellikler eklenmektedir. Üstelik piyasa üzerinde maviye boyanarak Turkuaz taşı olarak da kullanıldığı için satın alırken dikkat etmeniz gerekir. Havlit taşlı tesbihler burç tesbihleri olarak da tasarlamaktadır. Huzur taşı olduğu için burçlara uyum gösterirler. Sürekli yanınızda taşıyıp kullandığınızda stresinizi azaltır. Beyaz mermeri andıran bu doğal taşlı tesbih görünüş olarak da oldukça estetiktir. Tesbihe özel ilgi duyan kullanıcıların özenle seçtiği bir doğal taşlı tesbih modelidir.

 

Etiketler: Tesbih, Doğal taş tesbih
Ocak 16, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR