Hangi Taş Tesbih Seçilmeli?

Hangi Taş Tesbih Seçilmeli?

Tesbih seçimi esnasında tercihinizi doğal taş ürünlerden yana yapmak istiyorsanız tercih edeceğiniz doğal taş hakkında bilgi sahibi olmanız çok daha verimli bir kullanım sağlayacaktır. Çeşitli bölgelerde meydana gelen patlamaların ortaya çıkardığı doğal taşlar günümüzde tespih başta olmak üzere pek çok süs eşyasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra kendilerine ait pek çok farklı özelliği olan doğal taşların tesbihlerde kullanılması insan sağlığına fayda sağlamaktadır. 

 

Lapis Taşı Tesbih

Tesbih çeşitleri arasında bulunan lapis doğal taşı ile üretilmekte olan tesbihler fiziksel yetenekleri ve iletişim yeteneğini kuvvetlendiriyor olması sebebiyle tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra doğal taşların tesbihlerde kullanılması insanların sürekli olarak yanlarında taşımalarını mümkün hale getirdiği için faydalarından daha kısa süre içerisinde yararlanabilmesini sağlamaktadır. Lapis doğal taşıyla üretilmekte olan tesbihler kemikleri kuvvetlendirir, tansiyonu düzeltir, tiroid bezlerini harekete geçirir ve akıcı olmayan düşüncelerin netleştirmek konusunda sizlere yardımcı olur.

 

Hematit Taşı Tesbih

Tesbih doğal taş kullanılarak Üretilen bir süs eşyası olduğu durumlarda kullanımıyla birlikte pek çok farklı avantaj sağlamaktadır. Farklı doğal taşlardan üretilmekte olan tespihler estetik olarak da hoş bir görüntüye sahiptir. Doğal taş tesbihler arasında bulunan hematit taşı tespih modelleri gri siyahımsı bir opaklığa sahiptir ve metalik parlaklığa sahip koyu rengi oldukça dikkat çekicidir. Parlatılmaya elverişli olan bu taş doğada farklı renklerde bulunabilir. Dalak organının düzenli çalışmasını sağlayan, kan dolaşımını düzelten, saçların daha gür çıkmasını sağlayan ve hafızayı kuvvetlendiren bu taş tespih olarak kullanıldığı takdirde karar verme güçlüğü çeken kişilerin daha kolay karar verebilmelerini sağlamaktadır.

 

Jasper Taşı Tesbih

Tesbih en güzel hediyelerden biri olarak bilinmektedir. Sevgililer Günü, yıldönümü ya da doğum günü gibi özel günlerde partnerinize ya da sevdiğiniz bir arkadaşınıza hediye olarak verebileceğiniz Jasper doğal taş tespih vücudun hormon seviyesini dengeleyen bir özelliğe sahiptir. Bunun yanı sıra vücudun toksinlerden arındırılması konusunda etkin bir rol oynayan ve bağışıklık sistemini güçlendiren bu taşı yanınızda taşımak hastalıklara yakalanma riskinizi azaltacaktır.

 

Yeşim Taşı Tesbih 

Herhangi bir özel gün için hediye olarak tesbih seçmek oldukça zor olabilir. Farklı hammaddeler kullanılarak üretilmekte olan tespihlerin günümüzde en çok tercih edilen modellerinin arasında doğal taştan üretilmekte olan modelleri gelmektedir. Doğal taşların şekillendirilmesi ile meydana getirilen tespih modelleri kullanım ile birlikte pek çok farklı avantaj sağlıyor olması sebebiyle de dikkat çekmektedir.

Doğal taş tespih modelleri arasında bulunan Yeşim taşı tespih hem fiziksel hem de psikolojik sağlık açısından büyük faydalar sağlamaktadır. Dengeleme konusunda oldukça başarılı olan ve şifa verici bir taş olması sebebiyle vücutta da tek tepkisi yaratan bu taş tespih olarak kullanıldığında cilde, saçlara ve lenf bezlerine iyi gelmektedir.

 

Pembe Kuvars Taşı Tesbih

Özellikle partnerinize alabileceğiniz tesbih modelleri arasında bulunan pembe kuvars taşlı tespih modelleri güçlü enerjisiyle aşk ve sevgiyi temsil eden kuvars taşından üretilmektedir. Affetme, romantizm, aşk ve öz sevgi gibi konularda güçlü titreşimler yayması sebebiyle tercih edilen ve bu sebeple Sevgililer Günü gibi özel günlerde partnerinize hediye olarak verebileceğiniz pembe kuvars taşı tespih duygusal anlamda taşıyan kişiyi şifalandırmak konusunda oldukça başarılıdır. Bunun yanı sıra travma ve negatif düşüncelerden arındırmak konusunda büyük bir rol oynayan ve kişinin daha pozitif düşünmesini sağlayan pembe kuvars taşı tespih estetik görüntüsü ile de dikkat çekmektedir. Duygusal duvarları yıkmak, travmalardan kurtulmak ve negatif düşüncelerin oluşumunu engellemek amacıyla kullanılmakta olan pembe kuvars taşı tesbih hediye olarak en eşli seçeneklerden biridir. 

 

Doğal taş tesbih modellerimiz buradan inceleyebilirsiniz

 

 

Etiketler: doğal taş, doğal taş tesbih
Temmuz 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR