Damla Kehribar Tesbih Nedir?

Damla Kehribar Tesbih Nedir?

 

Kehribar Tesbih Nedir?


Kehribar, günümüzde artık rastlamadığımız çam ağaçlarının kendilerinin iyileştirmek için kabuklarından salgıladıkları reçinelerinin zamanla katılaşıp sıkışarak taşlaşması ile oluşmuş, eski çağlardan beri birçok alanda kullanılan organik yapılı bir maddedir. Statik elektrik üretme özelliğiyle bilim adamlarını da büyüleyen Kehribar Taşı eski zamanlardan beri çeşitli deneylerde kullanılmıştır. Damla Kehribar, Sıkma Kehribar, Ateş Kehribar gibi çeşitli türleri ve bununla beraber çeşitli renklere sahiptir.


Kehribar Tesbihinin faydalarından en önemlisi ise stresi azaltması ve vücuttan negatif enerjiyi çekmesidir. Bu özelliği sayesinde pozitif bir ruh hali yaratmaya yardımcı olur ve depresyona karşı koruma sağlar. Ayrıca güçlü bir şifa ve temizleyici özelliği bulunduğundan kişiye hem ruhsal hem de bedensel açıdan yardımcı olur.

 

Damla Kehribar Tesbih Nedir?


Günümüzde nesli tükenmiş olan çam ağaçlarının aldıkları hasarları iyileştirmek için salgıladıkları reçinenin, milyon yıllar içerisinde fosilleşmesi sonucu oluşan Damla Kehribar Taşları doğallığı ve organikliğiyle dikkat çekmektedir. Fosilleşmesi için uygun koşulların oluşması ve milyon yıllardan günümüze kadar ulaşabilmesi zor ve uzun bir süreçtir.
Damla Kehribar Tesbihleri milyon yıllar boyu sürecek bir süreç geçirdiği için çok özel ve değerli taşlardır. Değerli ve fosil bir ürün olmasından kaynaklı fiyatı yüksek bir tesbih türüdür. Buna ek olarak doğal ve içerisinde birçok türün fosil bulundurduğu için koleksiyoncuların da gözde ürünlerinden biridir.
Genellikle Romanya, İsveç, Ukrayna, İngiltere ve Hollanda’da bulunan Damla Kehribar Taşlarına birçok farklı renkte rastlayabilirsiniz. Çoğunluğu bal rengi olsa da geniş bir renk sıkalasına sahiptir ve bazı renkleri çok nadirdir. Bal rengiyle ünlenen Damla Kehribar Taşları aynı zamanda Güneş Taşı da denmektedir.

 

Damla Kehribar Tesbihinin Faydaları Nelerdir?


Kehribar Tesbihleri arasında doğallığıyla bilinen Damla Kehribar Tesbihlerinin birçok faydası bulunur. Damla Kehribar Tesbihleri, metabolizmayı hızlandırır, sindirim ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Bu olumlu etkileriyle, bağışıklığın güçlenmesinde yardımcı olmakla beraber birçok hastalığa karşı etkilidir. Bal renginin verdiği pozitiflikle güneş gibi neşenizi arttırır.

 

Damla Kehribar Tesbihlerinin Bakımı Nasıl Yapılır?


Milyon yıllar boyunca güzelliği ve doğallığıyla günümüze kadar koleksiyonlarımızda ve günlük hayatımızda yer edinebilmiş Damla Kehribar Tesbihlerinin bakımını öğrenmek için doğru yerdesiniz. Doğru bir bakım rutini ile Damla Kehribar Tesbihlerinizin ömrünü daha da uzatabilirsiniz. Sert darbeler olmadan sabunlu su ile temizlemeye özen gösteriniz. Doğal yağlarla tesbihinizi besleyebilirsiniz. Ayrıca taşlarınızı düzenli kullanmaya özen gösteriniz. Sert darbelerden, havuz, deniz ve nemli ortamlardan kaçınırsanız Damla Kehribar Tesbihlerinizi uzun süre muhafaza edebilir ve değerini koruyabilirsiniz.

 

Tesbih Kenti olarak bu bloğumuzun da sonuna geldik eğer sizde damla  tesbih satın almak istiyorsanız web sitemizi inceleyebilir, daha fazla tesbih ile bilgi almak istiyorsanız blog sayfamızı inceleyebilirsiniz.


 
Etiketler: Damla Kehribar tesbih
Mayıs 03, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR