Damla Kehribar Orjinalliği Nasıl Anlaşılır?

Damla Kehribar Orjinalliği Nasıl Anlaşılır?

Damla Kehribar, günümüzde nesli tükenmiş çam ağaçlarının aldıkları hasarları iyileştirmek için salgıladıkların reçinelerin milyon yıllar içerisinde toprak altında fosilleşerek meydana gelen organik yapılı bir maddedir. Fosilleşmiş, doğal bir ürün olduğu için son derece ilgi gören bir tesbih türü olan Damla Kehribar Tesbihlerin orijinalliğini ayırt etmek zor olabiliyor. Bu bloğumuzda size 5 adımda Damla Kehribarlarınızın doğal olup olmadığını nasıl test edeceğinizi anlatacağız. 

1. Görsellik Testi

Damla Kehribar Tesbihleri test etmek birçok aşamadan oluşur fakat bunlardan ilki ve en önemlilerinden birisi görsel açıdan yaptığınız orijinallik testidir. Damla Kehribar, çam ağaçlarının reçinelerinin fosilleşmesiyle oluştuğu için her taş benzersizdir ve kendine has görünüme sahiptir.

Gerçek Damla Kehribar Boncukları, doğal yollarla oluşmuş taşlar oldukları için çeşitli kusurları vardır. Damla Kehribar boncukları çeşitli çatlak ve boşluklara sahiptir. Ayrıca her birinin boyutu ve şekli farklılık gösterir. Her bir boncuk tam yuvarlak olmayabilir bu da boncuklarının kökenini gösterir. Bu küçük kusurlar, Damla Kehribar Tesbihlerinizinorijinalliğini ve doğallığını belirlemede en önemli faktörlerden birkaçıdır. 

 

Damla Kehribar Tesbihlerinize dokunduğunuzda hafif bir ılıklık hissedebilirsiniz. Bu özellik diğer taklit ürünleri ele verir. Çünkü sahte ürünler bu hissiyatı veremez. Bu sayede, orijinal Damla Kehribarı ayırt etmeniz daha kolay olur.

2. Tuzlu Su Testi

Damla Kehribar Tesbihlerinin orijinalliğini belirlemedeki en yaygın yöntemlerden birisi de tuzlu su testidir. Doğal ve orijinal Damla Kehribarlar tuzlu suda batmazlar. Damla Kehribarın bu özelliği de en belirgin özelliklerinden biridir. O zaman tuzlu su testini nasıl yapabileceğimizi öğrenelim:

1- Malzemeleri Hazırlayın: Bu test için yaklaşık 7 çay kaşığı tuz ve orta boy bardağa ihtiyacınız olacaktır.

2- Tuzu Suyla Ekleyin: 7 çay kaşığı tuzu suyla birleştirin ve homojen bir forma ulaşana kadar karıştırın. Böylece, tuzlu bir solüsyon elde edersiniz.

3- Damla Kehribar Tesbihinizi Tuza Ekleyin: Sonraki adımda, Damla KehribarTesbihlerinizi tuzlu suya ekleyiniz. Gerçek Damla Kehribar Tesbihler genellikle tuzlu su karışımının yüzeyine çıkar ya da kolaylıkla tuzlu suda yüzer. Sahte malzemeler ise batacaktır.

 

 Tuzlu su testi damla kehribarın orijinalliğini test etmede kolay ve hızlı bir yöntemdir. Fakat bu tuzlu su testinde, dikkat etmeniz gereken bir dezavantaj ise eğer Damla Kehribar Tesbihinizin üzerinde metal veya diğer bileşenlerden oluşan takılar takılıysa test her zaman doğru sonuç göstermeyebilir. Bu ihtimali de aklınızda bulundurunuz.

 

3. Sürtünme Testi

Damla Kehribar Tesbihleri sahtelerden ayırmak için yapabileceğiniz en kolay testlerden birisi de sürtünme testidir yapmaktır. Gerçek Damla Kehribarlar elektrostatik özelliklere sahiptir ve yeterince şarj edilirse küçük kağıt parçaları, saman ve kül gibi küçük tozları kendine çekebilir. Peki bu test nasıl yapılır inceleyelim:

1- Damla Kehribar Tesbihinizi Şarj Edin: Damla Kehribar Tesbihinizi bir beze sarın ve yaklaşık 20-60 saniye boyunca nazikçe ovunuz. Bu işlem, Damla KehribarTesbihinizi statik enerji ile şarj etmenize yardımcı olur.

2- Saç Telini Kullanın: Damla Kehribar Tesbihinizi şarj ettikten sonra, bir saç telini Damla Kehribar Tesbihinizin yakınına tutun. Gerçek Damla Kehribar Tesbihler içinde depoladığı statik elektrik enerjisi sayesinde saç telini kendine çekecektir. Bu durum, büyük bir ihtimalle Damla Kehribar Tesbihinizin gerçek olduğunu gösterir.

 

3- Yapışkanlık Testi: Eğer Damla Kehribar Tesbihiniz sahte ise şarj etme esnasında ovalamanızdan dolayı yapışkanlık gösterebilir. Yani, Damla Kehribar Tesbihinizi şarj ettiğiniz halde saç telini çekmiyorsa ve yapışkanlık gösteriyorsa büyük bir ihtimalle Damla Kehribar Tesbihinizin sahte olduğunu gösterir.

 

4. Sıcak İğne Testi

 

Sıcak iğne testi Damla Kehribar Tesbihinizin gerçek veya sahte olduğunu tespit etmek için basit ve hızlı bir yöntemdir. Ancak bu testin yanlış uygulanması sonucu Damla Kehribar Tesbihinizin üzerinde hasar bırakabilirsiniz. Şimdi nasıl doğru bir sıcak iğne testi yapacağımızı öğrenelim:

1- İğneyi Isıtın: Bir iğneyi ateşte ya da bir çakma üzerinde birkaç dakika boyunca ısıtın. İğnenin ucu iyice sıcak olmalıdır.

2- Damla Kehribar Tesbihinize İtin: Isıttığınız iğneyi Damla Kehribar Tesbihinizin Taşlarına karşı hafifçe itin. İğnenin çok az içeri girmesi ve girdiği yerde boşluklar bırakması durumunda Damla Kehribar Tesbihlerinizin orijinal olduğunu anlayabilirsiniz.

 

      Ayrıca sıcak iğne testi sırasında eğer Damla Kehribar Tesbihleriniz orijinal ise ısının taşlara vermiş olduğu etkiyle hoş bir çam kokusu yayılacaktır. İmitasyon bir ürünle yapacağınız testte sahte ürün plastik, kauçuk gibi ürünlerden yapıldığı için ısıtılmış iğne taşların içine çok kolay girer ve yanık plastik kokusu ortaya çıkar.

 

5. Koku Testi

Damla Kehribar Tesbihlerinin milyon yıllar boyunca içinde hapsettiği doğal çam kokusu bulunmaktadır. Bu kokuyu, reçinelere aşina olmayan insanlar ayırt edemeyebilir bu yüzden herkes bu testi doğru yorumlayamayabilir. Ayrıca, ısı yardımıyla kokuyu ortaya çıkaracağınız için Damla Kehribar Tesbihlerinize zarar verebilirsiniz. Bu yüzden, bu testi yaparken çıkaracağı sonuçlara dikkat ediniz.

 

Damla Kehribar Tesbihinizi bir çakmak veya mum yardımıyla yavaşça ısıtın. Isıtılmış Damla Kehribar Tesbihler, kendine has doğal çam reçinesi kokusu yayarlar. Gerçek Damla Kehribarların kokusu genellikle tatlı, doğal ve yoğun bir reçine kokusu olarak tanımlanır. Ayrıca Gerçek Damla Kehribarlarlar çok güçlü bir koku yayarlar. Sahte Damla Kehribar Tesbihler ise ısıtıldıklarında plastik kokusu yayarlar. Bu durum da gerçek ve sahte Damla Kehribar Tesbihler arasındaki farkı gözler önüne serer. 

Orijinal Damla Kehribar Tesbihlerinin adresi Tesbih Kenti… Daha fazla bilgi ve tesbih modelleri için bizimle iletişime geçmeyi ve  web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Etiketler: Damla Kehribar
Mayıs 08, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR