Ateş Kehribar Tesbih Özellikleri

ates kehribar özellikleri

Ateş Kehribar Nedir?

Kehribar taşı, çam ağacı ve benzer ağaç türlerinin reçinelerinin toprak üzerinde zamanla sertleşmesi ile meydana gelir. Ateş kehribarı ise doğal kehribar değildir. Kehribar taşına benzerliği rengi ve parlaklığıdır. Ateş kehribar, kehribar taşı gibi çam ağaçları reçinesinden oluşmaz ve toprak altından çıkarılmaz. Günümüzde son derece popüler olan bu kehribarın malzemesi usta kişilerin ellerinde takı ve aksesuar halini alır. Ateş kehribar son derece şık ve göz alıcıdır. Bu özelliği ile tesbih olarak sık tercih edilen ürünler arasında yer alır. Tesbih olarak tasarlanması bir hayli emek isteyen bu kehribardan üretilen tesbihler bu nedenle oldukça değerlidirler. Ateş kehribar tesbih özellikleri şöyle sıralanabilir.

 

  1. Birden çok şekil ve boyutlara sahip olarak birçok farklı modelde tasarlanmışlardır. 

  2. Daha çok kırmızı renkte üretilmekle birlikte mavi, yeşil ve mor gibi renklere sahip olarak da bulunur.

  3. Damla tesbihler gibi natürel bir yapıda değillerdir.

  4. Ateş kehribar tesbihler usta olan kişilerce üretildikleri için günümüzde önemli bir yere sahiplerdir.

  5. Geniş ürün yelpazesine sahip bu tesbihler birden çok kalitede bulunur.

  6. Ateş kehribarının kendine has bir dokusu vardır ve şeffaf bir görünüme sahiptir.

  7. Cam gibi göz alıcı bir parlaklığı vardır.

  8. Tesbihler yumuşak çekime sahiptir ve çekerken kadife hissi verir.

 

 

Orijinal Ateş Kehribar Nasıl Anlaşılır?

Orijinal ateş kehribar ilk olarak fiyat farkı olarak anlaşılabilir. Yapım aşamaları ile zahmetli olan ateş kehribar oldukça kıymetlidir.  Orijinal malzemeden üretilen bu kehribar fiyat olarak da sahtesinden daha pahalıdır. Tabi orijinal olup olmadığı sadece fiyat farkına bakıp karşılaştırma yapılarak anlaşılamaz. Bu sebeple muadilleri ile arasındaki fark sadece fiyat değildir. Bir diğer ve en belirgin fark muadilinden farklı olarak tesbihi çektikçe renk değiştirmesidir. Orijinal malzemeden üretilen tesbih çektikçe zaman içerisinde renk alır. Sahte olan malzemede bu özellik bulunmaz. 

Siz de aldığınız ürünün orijinal olup olmadığını bu yöntemlerle anlayabilir daha sonra gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilirsiniz. 

 

 

Ateş kehribar Nasıl Yapılır?

Tesbih yapımı zaman ve emek harcayan bir iştir ve yapımında sabır gerektirir. Bu kehribar tesbihlerin her tanesi de büyük bir emek ve sabır göstererek özenle üretilir. Ateş kehribar doğal malzeme olmadığı gibi asla değersiz değildir. Bilakis üründe kullanılan malzeme, incelik ve ustalık gerektiren ve gizli tutulan bir formüle sahiptir ve doğal kehribardan esinlenilerek laboratuvar ortamında üretilmiştir.  Bu malzeme tesbih haline getiriline kadar her aşamasında kontrol edilerek büyük bir özenle işlenir ve diğer aksesuar parçaları ile birleştirilerek tesbih halini alır. Farklı renk ve modelde pek çok çeşidi bulunan bu tesbihler her zevke hitap edebilecek geniş ürün yelpazesine sahip olarak kullanıcıların beğenisine sunulur. 

 

 

Ateş Kehribar Tesbih Fiyatları

Birçok farklı modelde çeşitleri bulunan kehribar tesbihler kendi aralarında türlere ayrılır. Bu türlerin arasında en göze çarpanlardan bir tanesi de ateş kehribar tesbihlerdir. Kendine özgü, beğeni kazanan bir dokuya sahip olan bu tesbihler değerli ve çok rağbet gören kişisel bir eşya, özel bir aksesuardır. Ateş kehribar fiyatları bazı faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterir.  Bunlar yapımında kullanılan malzeme, işçilik ve imame malzemesi gibi detaylardır. Atölye ortamında yapay malzemeden maharetli ustaların emeği ile üretilen bu tesbihler birçok kişi tarafından beğeniyle kullanılır. Ustanın emeği ve tesbih yapımında kullanılan malzeme kalitesi tesbih fiyatlarında etkilidir. 

 

Siz de şık ve göz dolduran bir tesbih arıyorsanız birçok model ve fiyat seçeneği bulunan bu tesbihlerden zevkinize uyan, hoşunuza giden ve bütçenize uyan bir tesbihi seçebilirsiniz.

 

Orijinal Ateş kehribar modellerimizi incelemek için tıklayın!

Etiketler: ates kehribar, kehribar, ateş
Mayıs 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR