Abanoz Tesbih Nedir?

Abanoz Tesbih Nedir?

Abanoz Tesbih Nedir? Nereden Oluşur?

 

Abanoz tesbih koyu yapısından dolayı dikkat çeken özel bir tesbih çeşitidir. Abanoz ağacı yoğun ve koyu yapısıyla meşhurdur.Abanoz ağacı, tropikal bölgelerde yetişen ve sert yapısıyla bilinen bir ağaç türüdür hatta hristiyanlık dininde papalar abanoz ağacı kolye takmaktadır. Abanoz ağacı, doğal olarak dayanıklı bir malzemedir. Bu nedenle, abanoz tesbihler genellikle uzun ömürlüdür. Abanoz ağacının sert yapısı, çizilmelere ve darbelere karşı dirençli olmasını sağlar. Baskın siyah renkleri ve geniş gövdesi ile anılan abanoz ağaçlarından sağlanan tesbih modellerinin , en ağır ve siyah olanı en iyi olarak bilinir. Tesbih yapımlarında yapımı sağlanan malzemeleri, ağacın orta kısmından 30-100 cm çapında kütüklerden sağlanır. Bu tesbih çeşitlerinin en bilindik özellikleri, diğer odun çeşitlerine hiç benzerlik göstermediği için eski çağlardan günümüze kadar çok değerli görülmüştür. 

 

Abanoz Tesbih Bakımı

Eğer sizde abanoz tesbih sahibiyseniz veya satın almak istiyorsanız bakımını nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. Abanoz tesbihler genellikle uzun ömürlüdür, abanoz ağacı sert yapısından dolayı  dayanıklılığı, iyi cila tutması, rengi sebebiyle uzun yıllardır tercih edilen tesbihlerden biri olmuştur. abanoz tesbihin yüzeyini kurulamış bir bezle silerek toz ve kirleri temizlemek önemlidir. Ardından, hafif nemli bir bezle nazikçe silmek, yüzeydeki lekeleri temizlemeye yardımcı olur. Ancak, aşırı nemden kaçınılmalıdır, çünkü abanoz ahşabının şişmesine neden olabilir.

 

Abanoz Tesbih Nasıl Kokar?

banoz ağacının karakteristik bir kokusu vardır. Genellikle hoş ve yoğun bir koku yayabilir. Ancak, bu özellik diğer özelliklerle birlikte değerlendirilmelidir. Ünlü parfüm markaları abanoz ağacından genellikle parfüm elde ediyorlar.

 

Abanoz tesbih faydaları

Abanoz tesbihin en bilinen faydalarından birisi ağrıları dindirmesidir. Abanoz ağacı ruhu da dinlendirir ve ruhsal olarak daha iyi hissetmenizi sağlar. Özellikle abanoz ağacı yaprakları doğal olarak bir ağrı kesicidir. Bundan dolayı abanoz ağacı ağrı kesici tedavisinde en iyisidir ve aynı zamanda akne tedavisine de iyi geldiği söylenmektedir.

 

Tesbih Kenti olarak bu bloğumuzun da sonuna geldik eğer sizde abanoz tesbih satın almak istiyorsanız web sitemizi inceleyebilir, daha fazla tesbih ile bilgi almak istiyorsanız blog sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Etiketler: Abanoz ağacı tesbih
Mayıs 03, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR