Oltu Taşı Tesbih Özellikleri

Oltu Taşı Tesbih

Oltu taşı, yerkabuğunda yumuşak, hava ile temas durumunda sertleşen, zengin kompakt bir linyit çeşididir. Erzurum ilimizin, Oltu ilçesine özgü yarı değerli taştır. Oltu taşının maden ocaklarından çıkarılması ve işlenmesi oldukça zordur. Yumuşak ve kırılgan yapısından dolayı özel aletler ile işlenmektedir. Çoğunlukla siyah renkte bulunan oltu taşı, kullanıldıkça parlamasıyla dikkat çekmektedir.


Oltu taşı kullanım alanlarının  başında takı, ziynet eşyası ve tesbih yapımında kullanılması gelmektedir. Günümüzde oltu taşı, çoğunlukla tesbih ustalarının gözdelerinden olup bir çok tesbih modeline alt yapı oluşturmaktadır.


Oltu Tesbihler


Oltu tesbihler, kullandıkça parlayan, tesbih severlerin ve tesbih koleksiyonu yapanların gözde parçalarındandır. Oltu tesbih modellerinin hepsini bulabileceğiniz web sitemizde, sizde zevkinize uygun tesbihi seçebilirsiniz.


Oltu Tesbih Özellikleri


Oltu tesbih özelliklerinin başında işlenmesi kolay oluşu ve işlendikçe sertleşmesi gelmektedir. Aynı zamanda kullanıldıkça parlamasıyla dikkat çekmektedir. Bunların yanı sıra insan sağlığına da iyi gelmesi oltu tesbih özellikleri arasındadır. Depresyon ve sinir sistemine iyi gelmektedir. Vücuttaki negatif enerjiyi alarak akıl ve zeka gelişiminde etkilidir.

Etiketler: oltu taşı
Aralık 11, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR